banner
Randamentul la spatii si apartamente

Nu exista o regula ca o proprietate dintr-o zona foarte bine cotata sa fie si ceea ce va aduce rezultate. Atunci cand faceti o investitie imobiliara veti dori sa stiti detalii care fac diferenta. Despre randament si perioada de amortizare detaliem in randurile ce urmeaza.

Sa intelegem randamentul proprietatilor

Randamentul unei proprietati poate fi estimat prin raport la chiria bruta anuala, ca procent din pretul de achizitie. Nu sunt luate in considerare eventuale cresteri ale valorii unei proprietati, dar se iau in vedere costurile de intretinere - randamentul brut este fara cheltuieli si cel net cu tot ce tine de intretinere, mentenanta etc.

Proprietatile de tip spatiu comercial au un randament mai mare fata de cele de tip rezidential. Poate fi o valoare de 7%, in comparatie cu maximum 5% in cazul celor rezidentiale.

Trebuie spus ca randamentul unei proprietati este influentat de o serie de factori, de la situatia politica la cea economica. Cererea pe piata este un alt element cheie de asemenea pentru un randament bun. Totusi, radamentul nu este o garantie, ci doar un barometru al investitiei.

Calculeaza randamentul unui spatiu sau a unui apartament

Achizita unei proprietati cu scopul de a o inchiria ulterior trebuie analizata din punct de vedere al amortizarii si profitabilitatii. Astfel, metoda capitalizarii venitului net este o metoda eficienta de a sti ce randament are un apartament sau spatiu. In acest sens trebuie identificate:

→ Cheltuielile ce vor fi generate in timp.

→ Eventuale reparatii sau renovari.

→ Perioada in care spatiul ramane nelocuibil, de unde si o marja de eroare de 10%.

→ Impozite, asigurari.

Proprietatea ce poate fi o oportunitate de investitie

O investitie imobiliara este profitabila dupa ce analizati datele cu referire la perioada de amortizare si randamentul. Nu se poate spune ca exista o regula la carte in acest sens, dar tinand cont de parerea specialistilor din domeniu, o astfel de investitie este atractiva daca are un minim la randament de 6%, iar perioada de recuperare ajunge la 15 ani maximum.

Vizionati catalogul nostru virtual de apartamente si spatii din diferite zone si calculati conform intereselor avute ce vi se potriveste. Suntem aici pentru consultanta → goldpark.ro.Rendered in:0.0082290172576904