banner
Inchirierea versus cumpararea unui spatiu destinat amenajarii de birouri


La fel ca si in cazul proprietarilor de locuinte, ideea de a cumpara sau de a inchiria in schimb un spatiu este o dilema. Vorbim in ambele cazuri de avantaje si dezavantaje. Dupa cum bine stiti, in portofoliul nostru veti regasi atat spatii de vanzare, cat si pentru inchiriere. Ofertele le puteti compara in fel si chip: in functie de locatie, suprafata, ce modificari permite spatiul in sine si arhitectura acestuia.

Totusi, care este optiunea optima? Cumpararea sau inchirierea?

Raspunsul tine de fiecare caz in parte. Pentru ca o firma care inchiriaza o locatie pentru a-si desfasura activitatea, isi permite sa sustina cheltuiala aceasta lunar. In schimb, pentru a cumpara, isi blocheaza o suma consistenta de bani, de care poate nici nu dispune in acel moment.

Parametrii de rentabilitate ii veti socoti in functie de avantaje si dezavantaje:

Pro inchiriere

  • Costuri lunare mai mici.
  • Posibilitate de a va muta oricand, cu speranta unei extinderi si necesitatea de a gasi un spatiu mai mare ulterior.
  • Fara grija unor costuri si responsabilitati ce tin de proprietar, nu de chirias.
  • Investitie mica.
  • Solutie pretabila si pe termen scurt, dar si pe termen lung.
  • Tineti pasul cu dinamica domeniilor de activitate. Daca se schimba publicul consumator sau alti parametri, puteti mai usor sa va mutati acolo unde sa fiti in centrul atentiei.

Totusi nu aveti un control al cheltuielilor si costurile lunare pot fi majorate in timp. Schimbarea locatiei nu este atat de usor de realizat.  

Pro cumparare

  • Detineti spatiul, pretul chiriei putand fi cu usurinta costul unei rate lunare. In final sunteti proprietar, deci se poate spune ca investiti cu pasi mici pentru a detine un spatiu.
  • Posibilitate de a cumpara prin creditare.
  • Posibilitate de a revinde si a exploata spatiul dupa bunul plac, fara acordul proprietarului.

Vorbim totusi de un efort financiar sau de nevoia unui program de finantare si aici depinde si societatea in sine in ce stadiu de dezvoltare este. Totusi nevoia unui spatiu comercial unde o firma sa isi desfasoare activitatea este absolut necesar.

Mai ramane de spus ca ambele variante sunt fiabile, dar alegerea depinde de fiecare companie in parte. Regasiti in cadrul paginii noastre, https://www.goldpark.ro/, ofertele care va convin si spatiile care sa corespunda cu cerintele dumneavoastra.Rendered in:0.012001037597656